Dark Souls

Dark Souls är nummer två i serien spel på temat Souls från japanska From Software och uppföljare till Demon’s Souls. Spelet kom redan 2011 och går att spela på Play Station, Xbox 360 och i Microsoft Windows.

Spelets story

Historien utspelar sig in en fiktiva landet Lordran där spelarna som har blivit odödliga gett sig ut på spaning efter vad som har hänt dem och gjort dem odödliga. Spelet som är ett rollspel med mycket action har temat upptäcktsresande. Spelarna uppmanas att gå fram varsamt, medvetna om tidigare misstag som gjorts alternativt finna nya vägar på sin upptäcktsfärd. Miljön är öppen och spelarna kan resa fritt mellan olika delar av världen för att försöka låsa upp de olika delarna.Öppningsscenen ger förutsättningarna för spelet. Landet var en gång höljt i grå dimma och styrdes av drakar. Lord Soul och hans allierade använde sin kraft att besegra drakarna, vilket startade eldens tid och med den människornas tid. Elden avtog men den odödliga förbannelsen började plåga människorna och somliga blev bestående odödliga. När spelet börjar ska huvudpersonen resa till Lordran för att ringa i Uppvaknandets klockor för att häva epidemin.

Lägereldarnas betydelse

En viktig del av spelet är lägereldar, de finns spridda över hela spelets värld och fungerar som gränskontroller för att komma till nästa nivå. Där kan man vila på sin resa och dessutom får man alla såren läkta. Tyvärr så har inte de fientliga bossarna och mini-bossarna försvunnit. Medan spelaren pustar ut kan denne ta sig till nästa nivå och utföra andra viktiga uppgifter.

Sök viktig information

Intrigen är minimal likaså upplysningarna om den. De historiska händelserna är grunden till intrigen, och hur viktiga de är lämnas åt spelaren att försöka ta reda på, några detaljerade förklaringar ges inte. Det är i huvudsak i dialog med de andra karaktärerna i spelet som du som spelare får information om vad du ska göra.