Bloodborne

Bloodborne är ett spel utvecklat för Sony Playstation av den japanska speltillverkaren FromSoftware. Som alla spel,som kommer från detta företag är det ett actionspel typ rollspel där du rör dig i lite spöklika miljöer för att bekämpa figurer som har en blodsjukdom, därav namnet. Den epidemi som denna sjukdom förorsakar måste stoppas och du har ansvaret för att göra detta med de vapen du har tillgängliga. Du betraktar spelet från perspektivet tredje person medan spelets huvudkaraktär – The Hunter – rör sig i staden Yarnan, en stad inspirerad av den viktorianska eran. Man har hämtat inspiration till stadsmiljöerna i Rumänien och Tjeckien och det är ganska mycket Dracula över dem. Det är innevånarna här som har drabbats av viruset som inte får spridas vidare.

Uppgradering

Spelet introducerades första gången 2014 på Sonys Electronic Entertainment Expo och släpptes sedan under våren 2015 internationellt. Till en början mötte spelet en hel del kritik för sin våldsamma framtoning och brutalitet, men många lovordade för sin design, ljudbild och intrig. Under hösten 2015 släpptes en uppgradering av spelet som kallas The Old Hunters.

Använd sunt förnuft och list

Striderna är lite annorlunda än i jämförbara spel. Dina skjutvapen fungerar på ett annorlunda sätt jämfört med vad du kanske är van vid. Visst är hjälten stor, stark och skräckinjagande, men han måste i detta spel även vara finurlig. Dina eldvapen fungerar bara ögonblicket innan du själv blir skjuten så du måste hålla andan och ta vissa risker för att vinna en eldstrid. Dessutom dödar inte dina vapen utan de bara paralyserar dina fiender.Detsamma gäller dina närstrider, får fienden in ett hugg på dig har du bara ett ögonblick på dig att slå tillbaka och därmed få ditt sår läkt. Det gäller i det här spelet att vara offensiv och samtidigt vänta ut fiendens attacker.